Koti »  Koulu »  Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Hammashuolto

Koulumme ei järjestä hammahuoltoa kuten muut koulut. Vanhempien tulisi siis itse ottaa yhteyttä lapsen kotiosoitteen mukaiseen hammashoitolaan ajan varaamiseksi.  Lasten säännölliset hammastarkastukset tulisi varata lapsille luokilla 1., 3., 5. ja 8.  Hammashoitolasta ei tule lapselle kutsua vaan säännöllisistä tarkastuksista huolehtivat vanhemmat itse. Helsingissä ajan voi varata tästä:  Helsingin kaupungin hammashoito

Kouluterveydenhuolto

Koulumme kouluterveydenhuolto järjestetään läheisessä Pasilan peruskoulussa (Länsi-Pasilan toimipiste). Se on maksutonta ja on tarkoitettu kaikille oppilaille ja heidän perheilleen. Kouluterveydenhoitoon kuuluu vuosittaiset terveydentarkastukset, joista 1. , 5. ja 8.luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Terveystarkastukseen sisältyy aina yksilöllinen terveysneuvonta.

Laajat terveystarkastukset

Laajassa terveystarkastuksessa kouluterveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat yhdessä oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi  aina myös koko perheen hyvinvointia ja vanhemmat kutsutaan mukaan. Tarkastukseen sisältyy vanhempien haastattelu sekä opettajan arvio oppilaan selviytymisestä koulussa.  Terveyden edistämisen lisäksi tavoitteena on tunnistaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa oppilaan ja hänen perheensä erityisen tuen tarpeet ja järjestää tarvittava tuki sekä seurata tilanteen edistymistä yhdessä laaditun suunnitelman mukaisesti.

Kouluterveydenhuollon vastaanotto

Pasilan peruskoulu (Länsi-Pasilan toimipiste) Maistraatintori,00240 Helsinki.  Terveydenhoitaja  Marianne Corander puh. 050 3105562.