Koti »  Koulu »  Tietoa koulusta

Tietoa koulusta

Mikä on Suur-Helsingin kristillinen koulu?

Suur-Helsingin kristillinen koulu on yksi Helsingin neljästätoista yksityiskoulusta. Koulua ylläpitää kannatusyhdistys nimeltä Agape-keskus ry.

Koulu sijaitsee Länsi-Pasilassa Palkkatilankadulla (6 D) hyvien kulkuyhteyksien päässä (raitiovaunuilla 7 ja 2, junalla sekä monilla busseilla pääsee perille). Koulukuljetukset vanhemmat järjestävät itse. Kaupunki ei maksa oppilaille matkakortteja.

Suur-Helsingin kristillinen koulu tekee  yhteistyötä monien eri pääkaupunkiseudun seurakuntien kanssa. Seurakunnalliset ja opilliset painotukset kuuluvat kuitenkin kodeille. Koulu tukee vanhempia heidän kasvatustehtävässään – kristillisessä kasvatuksessaan  ja vahvistaa perheiden valitsemaa seurakuntayhteyttä

Kouluun tulee oppilaita kaikkialta Suur-Helsingin alueelta. Oppilaita on kaikenlaisista kristillisistä suuntauksista. Oppilaaksivalinta edellyttää, että vanhemmat ja oppilas hyväksyvät koulun toiminta-ajatuksen ja kristillisen arvoperustan.

Oppilaita koulussa on yhteensä n. 60. Koulu käsittää kaikki luokat 1-9. Koulussa on alaluokilla yhdysluokat. Yhdysluokalla kaksi luokka-astetta toimii yhdessä luokkahuoneessa yhden opettajan voimin. Yläaste toimii yksittäisinä luokkina, muutamaa ainetta lukuunottamatta (esim. uskonnonopetus yhdysluokkana).

Suur-Helsingin kristillinen koulu ei saa rahoitusta muiden peruskoulujen tapaan kaupungilta ja valtiolta, joten toiminta perustuu lukukausimaksuihin (kts. maksut täältä) ja lahjoituksiin.

classroom-488375_960_720

Comments are closed.

© Agape-keskus ry. 2021